Winter Glow Retreat voor Singles

18 tem 20 februari in
La Ferme du Bois-le-Comte (Orval)

Verken nieuwe manieren van ontmoeten, verbinden en spelen. Tijdens dit Winter Glow Retreat kan je samen met andere singles weer contact maken met het volle leven: vanuit het lijf, vanuit verbinding en vanuit spel.

Tijd om het leven te vieren!

Tijdens dit Winter Glow Retreat kan je samen met andere singles weer contact maken met het volle leven: vanuit het lijf, vanuit verbinding en vanuit spel.

Vind je het moeilijk om een nieuwe relatie aan te gaan? Is het alleen zijn pijnlijk voor je? Match je op Tinder alleen maar oppervlakkige one-night-stands en zoek je zelf meer diepgang of verbinding?

Ga dan van 18 tem 20 februari mee op reis met ons.

Ga onder onze veilige vleugels aan de slag

 • Je maakt tijd om te vertragen en te verstillen door meditatie en contact met de natuur
 • Je ontdekt de wereld van tantra en onderzoekt wat intimiteit voor jou betekent
 • We werken met aanraking: dus mensen met huidhonger komen zeker aan hun trekken; is aanraking iets dat spannend voor je is? Dan is dit een mooie kans om hierin verder te groeien.
 • het retreat is geen therapeutische praatbarak, maar je stapt uit je hoofd en zakt in je lijf aan de hand van dans, spel en beweging; we maken je lichte kant helemaal wakker!
 • Je gaat bijgetankt, vol vertrouwen en boordevol levensenergie naar huis met concrete tools om je steeds meer te openen voor jezelf en mensen rondom jou.

 

De tijd stil zetten en een aantal dagen bewust tijd maken voor jezelf: daar draait het bij onze retreats voor singles om. Vanuit de relatie met jezelf kom je in contact met de ander via woorden, dans, ogen, sharing, aanraking, muziek en beweging. De steun van de groep, de lichtheid, het plezier en verbinding met de natuur staan centraal en zijn onvergetelijk. Er ontstaan verbindingen voor het leven.

Een cadeau voor wie op zoek is naar authentiek verbinden

Tijdens dit retreat van 18 tem 20 februari :

 • is er ruimte om te spelen in alle lichtheid, op jouw manier.
 • zak je helemaal in je lichaam aan de hand van verschillende oefeningen.
 • kan je in een veilige setting oefenen met contact en aanraking
 • leer je je hart en hele wezen verder te openen voor jezelf en mensen rondom jou.
 • werken we met beweging, stilte, de natuur, dans en muziek.
 • staat er een bijzondere ceremonie op het programma om jou dichter bij je essentie te brengen.
 • leer je wat intimiteit voor jou betekent
 • leer je je grenzen én wensen voelen én duidelijk aangeven

Klinkt goed!

Maar is dit iets voor mij?

In dit retreat verwelkomen we mannen en vrouwen zonder vaste relatie die het leven willen vieren en voluit willen leven. Heb je al eens een retreat achter de rug, of is dit je eerste keer? Iedereen is welkom! We streven ook naar een mooi evenwicht tussen het aantal mannen en vrouwen in de groep om met onze Yin én Yang te kunnen spelen.

Als je twijfelt of dit iets voor jou is, of of je hier op je plaats bent, neem dan zeker even contact op.

bloemen en kaarsen in het midden van de vloerGriet, met rode rok, plukt een rode bloemdeelnemers eten aan een langwerpige tafel; Griet Alice op de voorgrond

Winter Glow Retreat

met verblijf

627 euro

per persoon, inclusief BTW
 • 2 dagen met gelijkgestemden
 • begeleiding door 3 facilitatoren
 • prachtige locatie in de natuur
 • tijd en ruimte voor je eigen proces
 • exploreren in alle veiligheid

Ik voelde me letterlijk en figuurlijk gedragen door de groep. Meesurfen op de energie. Eerst ontvangen om dan zelf te kunnen geven. De aanpak van Griet en Manuel is heel gemoedelijk, voelt vertrouwd aan. Toch waaide er een stevig zomerbriesje dat vanbinnen alles eens goed verluchtte, het hoofd leeg en de zon weer binnen. Verstillen, ademruimte, raken en geraakt worden. En dansen. Veel dansen.

Jan

Het retreat voor singles is een fijne mix van ontspanning en meer diepgaande oefeningen. Om in verbinding te gaan met anderen en om jezelf beter te leren kennen.

Diane

"

Met een heel klein hartje reed ik naar het Summer Joy Retreat voor singles. Tot enkele uren ervoor wou ik het zelfs helemaal afblazen, want ik dacht dat het helemaal niets voor mij zou zijn. Waarom had ik me hier toch weer voor ingeschreven… (omdat ik het lastig vind in authentieke aanraking met iemand te gaan)?

Tantra was iets voor andere mensen, toch niets voor mij zeker. Is dat niet iets dat gebaseerd is op s-e-x? Er zullen zich daar toch geen ongemakkelijke situaties voordoen he? Wat als het daar vol zweverige mensen zit, waarmee het niet klikt?

Maar al vanaf de eerste avond voelde het juist. Eigenlijk is tantra vooral leren uitdrukken waar je grenzen liggen, wat je ok vind en wat niet. Dit leren vragen aan elkaar en dit leren uitdrukken. En dat was blijkbaar wat ik écht nodig had. Dat was de diepere laag binnen mijn ‘aanrakingsprobleem’.

En ik ben een heel weekend op een zeer veilige manier - dankzij Griet - in contact en aanraking met anderen kunnen gaan (en néé, helemaal niet seksueel). Zonder me vragen te stellen, te oordelen of te veroordelen. En dit was zo bevrijdend!

Ik zou iedereen willen aanraden zichzelf zo’n cadeau te doen, vooral omdat je zelf heel veilig kan aangeven wat goed of niet goed voelt.

Greet

Locatie

La Ferme du Bois-le-Comte

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. Op 2 uur rijden van Brussel en 1 uur van Luxemburg, op een kruispunt van wandelwegen, vlakbij de abdij van Orval en de GR 129.

Bij de hoeve horen 10 hectare land, permacultuur-gewijs duurzaam beheerd: glooiende weilanden met oude eiken, vol heerlijke plekjes om te lezen, te zonnen of te mediteren. De oude appelboom en het labyrint zijn favoriete plekjes. De paarden leven buiten en hebben alle ruimte om over de heuvelkammen te galopperen

GPS: de straatnaam zit niet in elk systeem, geef eventueel rue de la queue d’étang in en rijd daar nog 1 km rechtdoor

Praktische info

 • Dit retreat gaat door in La Ferme du Bois-le-Comte in Orval.
 • We starten vrijdag rond 19h.
 • ’s Morgens starten we doorgaans rond 8h (vóór het ontbijt starten we met bewegen).
 • Avondprogramma’s zijn voorzien tot ongeveer 22h.
 • Het retreat eindigt op zondag rond 16h.
 • Indien het tarief voor deze workshop voor jou vandaag niet haalbaar is maar je wil dit toch graag kunnen beleven, neem dan even contact op.

 

Jouw facilitatoren op dit retreat

Griet Alice

Griet Alice ruilde haar carrière als general manager voor een nieuw pad waarin haar passie voor schoonheid, authentiek verbinden, het lijf en sacred sexuality centraal staan. Ze wil haar leven leiden vanuit puurheid, authenticiteit en het openstaan voor het onbekende. Griet Alice volgde diverse opleidingen zoals Leading-by-Being bij Quinx en Taking Wing, Sexual healing, de Tantra Mystery School en de Priestess School bij Sofia Sundari.

Voluit leven vanuit je eigen levenskracht is wat Griet Alice je wil brengen. Ze brengt dit programma dus vanuit haar persoonlijke ervaring en verschillende (internationale) opleidingen (o.a. in tantra en taoïsme). Ze neemt je mee op een boeiende en verrassende reis. Dit in een veilige setting. Niet altijd comfortabel maar wél life changing!

Koen

Als computerwetenschapper en bedrijfsleider leefde Koen jarenlang in zijn hoofd. Zoals vele mannen had hij het moeilijk om contact te maken met zijn hart en met gevoel. Maar het universum bracht de juiste mensen en ervaringen op zijn pad: persoonlijke coaching, Michael Barnett, Leading by Being en een aantal oude en nieuwe vrienden.

Koen voelt bij zichzelf een hele grote drang om die liefde voor het leven en voor mensen over te brengen op anderen. Niet vanuit een academische insteek, maar vanuit het “be-leven”: samen op pad gaan, het vuur in mensen en relaties aanwakkeren. Hij wil zorgen dat mensen dieper met elkaar kunnen verbinden en dat ze de erotiek van het leven kunnen voelen en exploreren.

Manuel

Manuel leerde Mich De Baere en zijn groepsdynamica kennen in 2002 wat hem op een niet aflatend pad van onderzoek en persoonlijke ontwikkeling zette. Het bracht hem via Michael Tophoff, Taichi, Thich Nhat Hanh en Leading By Being tot bij The Wild Goose Company energy field waar hij de laatste jaren van Michael Barnett van nabij volgde. Hij verkende uitgebreid de wereld van het Amazone shamanisme en tantrisch bodywork en verdiept zich sinds kort in Inner Child Therapie en familieopstellingen.

Manuel is in het dagelijks leven Kris Baert; een meester in het geven van body dearmouring sessies, deeltijds R&D ingenieur en uitvinder en vader van twee zonen in de jonge volwassenheid en een dochter met down syndroom.

Veelgestelde vragen

?

Het is ver rijden voor mij. Kan ik carpoolen?

Hoe oud moet je zijn?

Hoe groot is de groep?

Hoe is de man-vrouw balans?

Ik ben vegetarisch en ben intolerant voor gluten.

De investering is voor mij te groot om in 1 keer te betalen. Is er een gespreide betaling mogelijk?

Is er wifi?

Is dit een dating retreat voor wie op zoek is naar een nieuwe/seksuele partner?

Moeten we hiervoor naakt zijn?

Wat als Covid roet in het eten gooit?

Wat staat er op het programma?

Nog vragen?

Heb je toch nog vragen, bezorgdheden, of wil je graag weten wie we zijn? Neem gerust even contact op:

Leer ons kennen

Wij zijn Griet Alice en Koen

We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we – zonder er erg in te hebben – uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: de belemmering om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leeft alsook de relatie als een evidentie beschouwen want…het was toch voor eeuwig en altijd?

Full of Wonder is een plek van waaruit we samen onze missie in de wereld willen zetten. Het is tegelijk iets nieuws én een verderzetting van het oude. Binnen Full of Wonder willen we plaats geven aan vrouwen én mannen, aan koppels én singles, aan licht én aan donker.

Ons aanbod bestaat uit retreats, persoonlijke trajecten en online programma’s voor verbinding en speelsheid. We werken vooral vanuit lichamelijkheid en weg uit het hoofd.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

contact: inspireme@fullofwonder.be

privacy policy